Cursus Veiligheid in het Verkeer voor senioren

Datum: 20-03-2016

In mei/juni wordt er een cursus door Veilig Verkeer Nederland gegeven in Edam-Volendam

Wilt u uw verkeerskennis opfrissen?

Wilt u zich als ervaren verkeersdeelnemer graag nog eens laten bijspijkeren over de nieuwste verkeersregels? Wilt u daarbij ook nog tips krijgen voor zuiniger en milieuvriendelijker rijden? Grijp dan nu uw kans!
De gemeente Edam-Volendam biedt u in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een opfriscursus rijvaardigheid aan. De theoriecursus bestaat uit 2 bijeenkomsten die 2 uur duren. Een deskundig voorlichter van Veilig Verkeer Nederland praat u bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. U kunt daarbij denken aan de turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz.

Indien u ook uw rijvaardigheid in de praktijk wilt opfrissen kunt u na afloop van deze eerste theoriecursus een afspraak maken met de aanwezige rijschool voor een rijvaardigheidsrit. Deze rit maakt u samen met een erkend instructeur in uw eigen auto en in uw eigen omgeving.

Tijdens de tweede theoriebijeenkomst wordt dieper ingegaan op de verkeerstheorie en u kunt uw ervaringen van de praktijkrit met elkaar delen.

De theoriebijeenkomst en praktijkrit hebben een informatief karakter. Het is dus geen examen. Na afloop van de eerste theoriebijeenkomst ontvangt u een theorieboek. Na afloop van de tweede theoriebijeenkomst ontvangt u een certificaat van deelname. Het maximaal aantal deelnemers is 35. Schrijft u zich daarom op tijd in.

De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de Stadsregio Amsterdam en is voor u geheel kosteloos.

Voor wie?
65 plussers uit Edam-Volendam.
Wanneer?
Donderdag 19 mei en donderdag 16 juni van 10:00 – 12:00 uur
Indien u zich inschrijft is deelname aan beide dagen verplicht.
Waar?
Gemeenlandshuis
Schepenmakersdijk 16
1135 AG Edam

De cursus vindt plaats in de raadzaal

Inschrijven:
U kunt zich schriftelijk of per e-mail vóór 2 mei inschrijven onder vermelding van Opfriscursus Edam-Volendam, 19 mei en 16 juni. Wilt u dan de volgende gegevens doorgeven?
Voorletters en Achternaam,
Adres, Postcode en Woonplaats,
Geboortedatum,
Telefoonnummer,
E-mail.

U kunt zich inschrijven door een
E-mail te sturen naar:
steunpuntwest@vvn.nl

Schriftelijk aanmelden is ook mogelijk. Stuur uw gegevens naar:
VVN Steunpunt West
Stationsstraat 79a
3811MH Amersfoort